Σωστός τρόπος επιλογής μπαταρίας – βρύσης  για το μπάνιο, νιπτήρα και την κουζίνα

 

Οι μπαταρίες  κατασκευάζονται από ορείχαλκο και χρωμιόνονται για να αντέχουν στη διάβρωση. Η ποιότητα κατασκευής είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για επιλογή μπαταρίας. Δυστυχώς στις μέρες με την οικονομική κρίση εισάγονται μπαταρίες άγνωστης προέλευσης και ποιότητας. Παρακάτω σας παραθέτουμε τα κριτήρια για να διαλέξετε σωστά την μπαταρία-βρύση που θέλετε να αντικαταστήσετε.

  • Διαλέγουμε πάντα μπαταρίες που είναι πιστοποιημένες και ότι κατασκευάστηκαν με τις αυστηρότερες διατάξεις για την υγεία και το περιβάλλον.

 

  • Πρέπει να γνωρίζουμε εάν μας προσφέρει ο κατασκευαστής της μπαταρίας εγγύηση καλής λειτουργίας και εάν υπάρχουν ανταλλακτικά σε περίπτωση που χρειαστούμε στο μέλλον. Επίσης στα θετικά κριτήρια είναι εάν υπάρχει service και ελληνική αντιπροσωπία. Υπάρχουν πολλές μπαταρίες στην ελληνική αγορά με πολλές ονομασίες εργοστασίων τα οποία εάν τα ψάξουμε στις μηχανές αναζήτησης  δεν θα βρούμε κανένα αποτέλεσμα.

 

  • Όταν επιλέγετε καινούργια μπαταρία μπορείτε να αλλάξετε στυλ, αλλά θα χρειαστεί να παραμείνετε στις ίδιες διαστάσεις, διαφορετικά θα πρέπει να αντικαταστήσετε και νιπτήρα προκειμένου να ταιριάζει στη νέα εγκατάσταση. Οι σωλήνες ενός υδραυλικού δικτύου μπορεί να διαφέρουν, αλλά οι πιο κοινές διαστάσεις είναι  ½ ίντσας. Το υλικό των σωληνώσεων μπορεί να διαφέρει επίσης, αλλά συνήθως είναι από πλαστικό ή χαλκό.

 

  • Μόλις βρείτε τις διαστάσεις και τον τύπο της εγκατάστασης στο μπάνιο σας καλύτερα να κλείσετε την παροχή του νερού και να πάρετε την μπαταρία στο τοπικό κατάστημα υδραυλικών για να βρείτε ποιά ταιριάζει στη συγκεκριμένη εγκατάσταση .Αν δεν υπάρχει κάποια περιπλοκότητα στην εγκατάσταση, μπορείτε να αντικαταστήσετε την μπαταρία εύκολα μόνοι σας. Θα πρέπει να προσέξουμε εάν θέλουμε να αλλάξουμε θέση στη μπαταρία μας, εάν έχουμε παράθυρο μπροστά μας που σημαίνει θα πρέπει να γνωρίζουμε το ύψος. Στην αγορά μπορούμε να βρούμε μπαταρίες για νεροχύτη με σπαστό ρουξούνι χωρίς να έχουμε περιορισμούς.  Από εκεί και πέρα το μόνο που χρειάζεστε είναι η σωστή κρίση και λίγος χρόνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι  διατάξεις των υδραυλικών συστημάτων επιτρέπουν να αντικαταστήσετε μοντέλα των δύο υποδοχών με μπαταρίες που διαθέτουν μία υποδοχή. Αν ανησυχείτε για τις τρύπες που θα μείνουν στο νεροχύτη ή στο νιπτήρα, υπάρχουν τάπες διακοσμητικές για αυτή την δουλειά.

 

  • Η οικονομία στη κατανάλωση επίσης είναι σημαντική. Υπάρχουν πλέον στην αγορά μπαταρίες με μηχανισμό οικονομίας στην κατανάλωση νερού. Επιπλέον πολλές μπαταρίες έχουν ενσωματωμένο φίλτρο μείωσης νερού χωρίς να επηρεάζεται η πίεση.

 

  • Συνήθως η αιτία μιας διαρροής είναι η ελαττωματική ροδέλα. Μια λύση είναι να εγκαταστήστε μπαταρία που δεν χρειάζεται ροδέλα. Αγοράστε μια μπαταρία με κεραμικό δίσκο. Με αυτές τις μπαταρίες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αντικατάσταση λόγω φθοράς ή ελαττωματικής ροδέλας. Η ενιαία κατασκευή τους δίνει μεγαλύτερη σιγουριά και καλύτερη λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείτε τις διαρροές που οφείλονται στις ροδέλες. Προσφέρονται επίσης σε ενιαία μορφή και δεν χρειάζονται συναρμολόγηση. Λιγότερα κομμάτια σημαίνει και λιγότερες πιθανότητες ζημιάς.

 

  • Επίσης σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε την εγκατάσταση μόνοι μας σε περίπτωση που δεν είμαστε 100% σίγουροι. Λάθος  εγκατάσταση σημαίνει και λήξη της εγγύησης.