phone top
Το καλάθι μου 0 προϊόν(τα) - 0.00

BLOG

Blog

Αναφερόμενοι στα είδη μπάνου, η σκέψη συνειρμικά μεταφέρεται στα είδη υγιεινής. Άλλωστε πρόκειται για ένα χώρο, που εκτελούνται σημαντικές λειτουργίες για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, ενώ πραγματοποιούνται και οι ενέργειες σε ό,τι αφορά τον καλλωπισμό μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι και μια σειρά ασθενειών, σοβαρών και μη, συχνά προέρχονται από την κακή συντήρηση ή την ελλιπή τήρηση των κανόνων υγιεινής του ενιαίου χώρου τουαλέτας και μπάνιου.

mafou.gr - Είδη υγιεινής - Μπάνιο - Σώματα Μπάνιου

 Επίσης, σοβαρός είναι ο ρόλος που διαδραματίζεται από τη σωστή τοποθέτηση και διαρρύθμιση των ειδών υγιενής. Οι λεπτομέρειες και εδώ κάνουν τη διαφορά. Τυχόν χωροταξικά λάθη στην μελέτη του χώρου, είναι δυνατόν να σταθούν ως αίτια για απρόβλεπτες δυσάρεστες καταστάσεις. Αυτό οφέιλεται στο γεγονός, ότι μπορεί να προκληθούν προβλήματα στην ομαλή ροή της αποχέτευσης. Η μπανιέρα, η λεκάνη, το καζανάκι και τα λοιπά είδη μπάνιου πρέπει να τοποθετούνται από πιστοποιημένους επαγγελματίες, με γνώμονα την αξιοποίηση των υφιστάμενων τετραγωνικών μέτρων και την εξασφάλιση της λειτουργικότητας.

Η τοποθέτηση της μπανιέρας

Για την μπανιέρα πιστεύεται, ότι καλό είναι να είναι ασύμμετρη, γιατί έτσι κερδίζονται διαστάσεις. Βέβαια, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι μαζί με αυτήν τοποθετούνται και άλλα αξεσουάρ, όπως είναι τα τηλέφωνα μπάνιου, τα σπιράλ μπάνιου, τα καλαθάκια για τα σαμπουάν, τα αφρόλουτρα και άλλα είδη μπάνιου, καθώς και κρεμάστρες για τις πετσέτες και τα σφουγγάρια.

Σώματα μπάνιου

Πρακτικές λύσεις, που αποφέρουν σημαντική βοήθεια, είναι δυνατόν να προσφέρουν τα σώματα μπάνιου. Αυτά χρησιμεύουν, όχι μόνο για το κρέμασμα των πετσετών, αλλά και για το αποτελεσματικό στέγνωμά τους. Θεωρητικά ανήκουν στα είδη θέρμανσης και κυκλοφορούν στην αγορά σε διάφορες τιμές, προσιτές και για τα χαμηλότερα βαλάντια.

mafou.gr - Είδη Θέρμανσης - Σώματα Μπάνιου

Απομόνωση της μπανιέρας

Στο βαθμό που είναι οικονομικά εφικτό, καθώς οι εποχές είναι δύσκολες, καλό είναι να εξετάζεται και το ενδεχόμενο «προστασίας» του χώρου της τουαλέτας, από τα νερά της μπανιέρας, με την τοποθέτηση κουρτίνας ή ακόμα καλύτερα, προστατευτικού τζαμιού. Εάν δε, υπάρχει η ανάλογη οικονομική δυνατότητα και το επιτρέπει η χωροταξική δομή, η ιδανική λύση είναι η κατασκευή καμπίνας. Το κρύσταλλο χαρακτηρίζεται από προδιαγραφές ασφαλείας. Με τον τρόπο απομονώνεται η μπανιέρα και ο χώρος, μαζί με τα έπιπλα, προστατεύεται από την υγρασία.

Λεκάνη, καζανάκι και λοιπά αξεσουάρ

Σημαμαντική είναι επίσης και η ορθή τοποθέτηση της λεκάνης της τουαλέτας, σε συνάρτηση με το καζανάκι και τα λοιπά εξαρτήματα. Τα καζανάκια σχετίζονται άμεσα με την αποχετευτική διαδικασία. Διαθέτουν τα ανάλογα φλουσόμετρα, με τα οποία ρυθμίζεται η ροή των υδάτων, ανάλογα με τις προβλεπόμενες ανάγκες.

mafou.gr - Καζανάκια - Καζανάκι Γωνιακό

Ιδιαίτερη σημασία έχει το φλοτέρ το οποίο, είτε βρίσκεται ανεξάρτητο είτε είναι ενσωματωμένο, συνδέεται με την παροχή με σκοπό τη διατήρηση του νερού στο ύψος που πρέπει. Συνήθως το συναντάμε πάνω από το πλάγιο μέρος, στο καζανάκι, για πρακτικούς λόγους.

 Λουτρό, μπάνιο, τουαλέτα, όπως και να το ονοματίσουμε, είτε ως χώρος για τις ανάγκες είτε για τον καλλωπισμό, το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να χαρακτρίζεται από την κατάλληλη διαρρρύθμιση  των ειδών μπάνιου και από την ανάλογη διατήρηση της καθαριότητας. Η διατήρηση της ομαλής ροής των υδάτων της αποχέτευσης αποτρέπει την ανεπιθύμητη κακοσμία και την επιβλαβή υγρασία.  

 

Η κουζίνα και τα λειτουργικά αξεσουάρ

Read More

Θερμοσίφωνας։ Tα πρακτικά οφέλη μέσω της εξέλιξης 

Read More

Πως επιδιορθώνουμε το καζανάκι της τουαλέτας

Read More

Σωστός τρόπος επιλογής μπαταρίας - βρύσης

Read More

Απλές συμβουλές από έναν υδραυλικό

Read More

Διαρροές και επισκευές

5 Ιουλ 2016 10:32:44 π.μ.

Θα θέλατε να ανακαινίσετε τα υδραυλικά του σπιτιού σας ή από επιτακτική ανάγκη οδηγηθήκατε να τα επισκευάσετε;

Read More

Όλοι έχουμε βιώσει κάποια στιγμή προβλήματα με τα υδραυλικά όπως διαρροές στο μπάνιο, μπαταρίες μπάνιου που στάζουν, υδραυλικά είδη που έχουν σκουριάσει. Μερικά έχουν χρειαστεί την επέμβαση των ειδικών άλλα, ίσως, να τα έχουμε κάνει μόνοι μας. Παρακάτω θα βρείτε έναν μίνι οδηγό για το πως μπορείτε να διορθώσετε απλά προβλήματα με τα υδραυλικά μόνοι σας. 

Read More
ανα σελίδα

8 Είδος(η)